top of page

Ordbog - Kategori M

Her finder du fagudtrykkene i "vores" verden, som starter med M.

Kontakt os gerne hvis du ikke kan finde det ord du leder efter.

Marte Meo
Marte Meo (latin for ved egen kraft) er en metode, der bruger video til at analysere samspillet mellem mennesker. Formålet er at skabe en anerkendende og udviklingsstøttende kommunikation mellem f.eks. børn og voksne eller ældre og plejepersonale.

Mentaliseringsevne
Mentalisering er at forstå andres og egen adfærd ud fra de mentale tilstande, der kan ligge bag. Mentale tilstande er blandt andet følelser, tanker, intentioner, ønsker, behov, antagelser mv.

Merudgift
Er de ekstra udgifter man har p.g.a. et handicap, sygdom eller en funktionsnedsættelse. Reglerne herom findes i Serviceloven. Bemærk, hvis du har søgt dækning af merudgifter, SKAL kommunen undersøge om du har mulighed for at få udgiften dækkes ved hjælp af andre paragraffer. Oftest benytter man §41 i Serviceloven, men nogle gange, kan udgiften dækkes som enkeltudgift. Kommunen har pligt til at vejlede – men glemmer det ofte. Bemærk også, at kommunen kan have svært ved at finde ud af, hvem der skal betale, men det må ikke påvirke borgerens sag: de skal kort og godt betale og så må de selv sloges om regningen senere.

bottom of page